Kehitimme toisen version viiksestä, lähinnä suomalaisten huippuvetouistelijoiden sekä Norjassa ja Ruotsissa lohta pyytävien vetouistelijoiden toiveesta.

Laikoviiksen toisessa sakarassa oleva peruke on noin 5-7 cm mittainen ja toisessa sakarassa perukkeen pituus on peräti 32-40 cm. Materiaalina perukkeissa on käytetty huippukestävää Graphite-Metal-lankaa. Graphite-Metal-langassa on yhdistetty monikuitusiiman ja teräsperukkeen parhaat ominaisuudet. Lanka on erittäin notkeaa ja antaa vieheille hyvän uinnin.
Peruke kiinnitetään viiksen sakaroihin lukkoleikarin avulla. Toisessa päässä peruketta on todella kestävä vaappulukko, crosslock.
Laikoviiksessä ei ole käytetty perukkeiden teossa holkkeja, vaan Graphite-Metal-lanka on solmittu käsin lukkoihin. Näin on saatu lisää kestävyyttä.
Vieheet ovat Laikoviiksessä etäämmällä toisistaan. Joissain tilanteissa tästä saattaa olla apua kalastuksessa, olosuhteiden ja kalan syönnin mukaan.
Vuoksiviiksi-Fishwhisker toimii kaiken petokalan täsmäuistelussa.

KÄYTTÖOHJE
Kiinnitä Laikoviiksi vasta veneessä siimaan, lukkoleikarin avulla. Kiinnitä esim. kaksi vaappua viiksen lukkoihin. Laske Laikoviiksi-vieheyhdistelmä varovasti veteen. Voit aloittaa kalastuksen. Vältä heittämistä. Kiertyneen perukkeen voi oikaista helposti sormien välissä vetämällä muutamaan kertaan.