Tmi Laiko | FI-1437275-3 | www.laiko.fi | info@laiko.fi     Suomi / Finnish Englanti / English / Engelska Ruotsi / Swedish / SverigeVuoksiviiksi
Laikoviiksi
Special-viiksi
Laiko-perukkeet
Vapatelinetuki
Laikon Vuoksitorbedo
Laikon minikiekko ja superkiekko

TUOTTEET


Vuoksiviiksi - Fishwhisker

Kierrelenkkinen tuplavetolukko vetouisteluun. Suomalaisten vetouistelijoiden kehitystyön tulos.

Kehitimme satojen testituntien aikana helppokäyttöisen ja kalastavan, haponkestävästä langasta valmistetun kierrelenkkisen Vuoksiviiksi-tuplavetolukon. Viiksissä on kestävästä ja vieheitä hyvin uittavasta perukemateriaalista tehdyt perukkeet.

Vuoksiviiksi-Fishwhisker toimii kaiken petokalan täsmäuistelussa.

Vuoksiviiksi-tuplavetolukko on helppokäyttöinen laite, joka mahdollistaa kahden vieheen uittamisen samassa siimassa, jolloin aikaansaadaan kaikkia petokaloja houkutteleva parvimuodostelma.
Se mahdollistaa myös painon tai painouistimen ja vaapun uittamisen samassa siimassa.
Vuoksiviiksellä on mahdollista saada aikaan tilanne, jossa petokalaa matkiva vaappu saalistaa pikkukalaa matkivaa viehettä.
Tehokas tapa kaiken petokalan kalastuksessa on käyttää Vuoksiraksin ja painon tai painouistimen yhdistelmää Vuoksiviiksessä. Vuoksiraksia käytettäessä suositellaan käyttämään ylemmässä viiksessä normaalia pidempää peruketta (n. metrin pituista), että Vuoksiraksille saadaan pyörivä liike.

(Huom. Kuvissa olevat vieheet ja painot eivät sisälly tuotteeseen.)

Vuoksiviiksen edut

+ Ei enää helposti vedessä toisiinsa sotkeentuvia siimoja ja hankalia leikareiden ja siimatapsien sitomisia.

+ Pystytään helposti viemään hyväuintinen, pienikin kalastava ja kelluva vaappu tai viehe syvänneuistimen, painouistimen tai painon avulla pohjan tuntumaan.

+ Painon kanssa käytettäessä pohjaan jääminen todella harvinaista, koska toinen "viiksistä" pitää vieheen irti pohjasta.

+ Aikaansaadaan helposti parvimuodostelma.+ Voit kokeilla myös eri yhdistelmiä, esim. hauki- ja kuhaperhoa tai jigiä yhdessä vaapun kanssa.

+ Uittaa vieheitä kalaa houkuttelevasti ja aikaansaa suuremman värähtelyn vedessä, joka herättää petokalojen huomion.

+ Pystytään hakemaan ottiviehe/-väri tuplasti nopeammin kuin yksittäisvieheellä uistellen.

+ Vuoksiviikseen on helppo vaihtaa tarvittaessa haluamansa pituinen peruke tai lisäsiima.KÄYTTÖOHJE
Kiinnitä Vuoksiviiksi vasta veneessä siimaan, lukkoleikarin avulla. Kiinnitä esim. kaksi vaappua "viiksen" lukkoihin. Laske Vuoksiviiksi-vieheyhdistelmä varovasti veteen. Voit aloittaa kalastuksen. Vältä heittämistä.

Yhteisömalli nro:
000596291-0001

Valmistus ja valmistuttaja:
Viiksen runko koneellisesti T:mi Laiko
Perukkeet valmiina tehtaaltaLaikoviiksi - Strong Fishwhisker

Kehitimme toisen version viiksestä, lähinnä suomalaisten huippuvetouistelijoiden sekä Norjassa ja Ruotsissa lohta pyytävien vetouistelijoiden toiveesta.
Laikoviiksen toisessa sakarassa oleva peruke on noin 5-7 cm mittainen ja toisessa sakarassa perukkeen pituus on peräti 32-40 cm. Materiaalina perukkeissa on käytetty huippukestävää Graphite-Metal-lankaa. Graphite-Metal-langassa on yhdistetty monikuitusiiman ja teräsperukkeen parhaat ominaisuudet. Lanka on erittäin notkeaa ja antaa vieheille hyvän uinnin.

Peruke kiinnitetään viiksen sakaroihin lukkoleikarin avulla. Toisessa päässä peruketta on todella kestävä vaappulukko, crosslock.

Laikoviiksessä ei ole käytetty perukkeiden teossa holkkeja, vaan Graphite-Metal-lanka on solmittu käsin lukkoihin. Näin on saatu lisää kestävyyttä.

Vieheet ovat Laikoviiksessä etäämmällä toisistaan. Joissain tilanteissa tästä saattaa olla apua kalastuksessa, olosuhteiden ja kalan syönnin mukaan.


KÄYTTÖOHJE

Kiinnitä Laikoviiksi vasta veneessä siimaan, lukkoleikarin avulla. Kiinnitä esim. kaksi vaappua viiksen lukkoihin. Laske Laikoviiksi-vieheyhdistelmä varovasti veteen. Voit aloittaa kalastuksen. Vältä heittämistä. Kiertyneen perukkeen voi oikaista helposti sormien välissä vetämällä muutamaan kertaan.

Valmistus ja valmistuttaja:
Viiksen runko koneellisesti T:mi Laiko

Perukkeet valmiina tehtaalta Special-viiksi

Special-viiksi on kehitetty käytettävästi erityisesti painoviehe-vaappu tai paino-vaappu yhdistelmiä käytettäessä, joissain tilanteessa esimerkiksi kuha iskee peremmin pidemmässä perukkeessa olevaan vieheeseen.
 

Tuote eroaa vuoksi/laikoviiksestä siten että toinen perukkeista on noin 60-senttiä. Myös tuplavaappuja uitettaessa voi toisinaan kannataa kokeilla pidemmillä perukkeilla.


Valmistus ja valmistuttaja:
Viiksen runko koneellisesti T:mi Laiko

Perukkeet valmistutetaan suomalaisella alihankkijalla


 


Laiko-peruke (n. 100cm)

Kehitimme huippuvetouistelijoiden toiveesta käsin solmitun, n. metrin pituisen perukkeen erikoistilanteisiin, kuten Vuoksiraksin vetoon ja aralle syönnille, jossa vieheiden on oltava hieman etäämmällä toisistaan. Perukkeessa on laadukas lukkoleikari jolla voit kiinnittää perukkeen myös Vuoksi- tai Laikoviikseen. Perukkeessa on laadukas viehelukko.
Perukemateriaalina on käytetty huippukestävää Graphite-metal-lankaa, jossa on yhdistetty monikuitusiiman ja teräsperukkeen parhaat ominaisuudet. Lanka on erittäin notkeaa ja antaa vieheille hyvän uinnin.
Laiko-perukkeita voi tilata suoraan osoitteesta info@laiko.fi

Perukkeita myydään kahden kappaleen pakkauksissa hintaan 9,50 euroa paketti + postikulut tai viiden kappaleen paketeissa hintaan 20 euroa paketti + postikulut.
Laiko-peruke
(10kg ja 20kg, n. 20-30cm)

Laikon superlaadukas käsin solmittu heitto-/vetoperuke jossa on laadukas viehelukko ja leikari.
Perukemateriaalina on käytetty huippukestävää Graphite-metal-lankaa, jossa on yhdistetty monikuitusiiman ja teräsperukkeen parhaat ominaisuudet. Lanka on erittäin notkeaa ja antaa vieheille hyvän uinnin.
Perukkeen pituus on noin 20-30 cm Perukkeita on saatavilla n. 10kg:n ja 20kg:n vahvuisena. Perukkeet on pakattu kolmen kappaleen pakkauksiin.


Vapatelinetuki

Laiko kehitti suomalaisten huippuvetouistelijoiden kanssa yhteistyönä säädettävän vapatelinetuen, joka estää vetouistelussa tunnetun ongelman eli vapatelineen pyörähtelyn veneen kaiteessa, katso kuva 1.
Varsinkin pitkiä vapoja käytettäessä ongelmana on ollut vapatelineen pyörähtäessä veneen kaiteessa vertikaalisuunnassa eli ylös alas suunnassa, tällöin vapojen kärjet vajoavat veteen. vapatelinetuki tarjoaa edullisen ratkaisun tähän ongelmaan. Vapatelinetuki voidaan asettaa veneen laidan yläreunasta tukemaan vapatelinettä kaiteeseen tai jos veneessä on kaksi kaidetta, voidaan ottaa tuki alemmasta kaiteesta, katso kuva oikealta.
Vapatelinetuki käytännössä, vapatelinetuki kiinnitetään vapetelineeseen neljällä ruuvilla ja mutterilla.


Laikon Vuoksitorbedo

Suomen huippuvetouistelijoiden kesällä 2008 testaama ja kehittämä uutuuspainouistin malli, jossa on pyritty saamaan painouistimelle uintiliikettä, pyrstö viipottaa hieman ja painouistin "keinuu" johtuen vieheen muodosta. Tämä houkuttelee petokalan iskemään, erityisen tehokas käytettynä Vuoksi-Laiko-ja Specialviikseen kiinnitettynä. Vaappu-painouistin yhdistelmä on kuhan kalastuksessa pätevä menetelmä. Voit käyttää myös painouistinta "letkassa". Toimii myös yksittäin käytettynä. Vuoksitorbedo on kehitetty hyvin etupainoiseksi jolloin se pyrkii syvälle kovemmassakin vauhdissa, painoa on noin 90 grammaa.

Värejä kahdeksan, jotka todettu erittäin tehokkaaksi mm. kuhalle ja hauelle. Pystyt myös säätämään vieheen uintia pyrstölevystä tai taittamalla pyrstölankaa, jolloin viehe saa sivuttaisliikkeen.

Saatavissa kaikista hyvinvarustelluista kalastustarvikkeita myyvistä liikkeistä.

Valmistus ja valmistuttaja:
T:mi Laiko
Laikon minikiekko
ja superkiekko

Kiekon muotoisia 250 ja 400 grammaa painavia suoraan kestävään siimaan kiinnitettäviä minitakilakiekkoja. Et tarvitse enää kalliita syvätakilalaitteita kuin syvemmässä vedessä pyydettäessä. Helppo käyttää esimerkiksi Viiksen toisessa sakarassa kiekko ja toiseen sakaraan 0.30-1.50 tapsilla alta metriin sukeltava "takilavaappu". Kiekko hakkaa pohjaa ja herättää kalat ja saa petokalan iskemään. Helppo käyttää myös vaikka raksin tai lusikan kanssa välivedessä pyydettäessä. Helppo kalastaa eri syvyyksistä.

Valmistettu koe-erä kilpailuissa menestyvien huippuvetouistelijoiden toiveesta, mm. Pohjanmaa-cupin viime vuotiset voittajat käyttäneet jo vuosia kyseisen kaltaista systeemiä.

Voit myös kiinnittää viehelukolla vieheen suoraan kiekon perään.

 

Myynti ja tilaukset

Tmi Laiko
FI-1437275-3
Laurilankatu 3
60120 Seinäjoki

info@laiko.fi
www.laiko.fi© Laiko